Van distillatie tot slok

Small batch gin, ook bekend als craft gin, is een unieke en smaakvolle sterke drank. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe craft gin wordt gemaakt? Dit artikel vertelt je alles over craft gin wordt gemaakt. 

Ingrediënten

De eerste stap bij het maken van gin is het selecteren van de beste jeneverbessen, koriander, engelwortel en andere botanicals. Deze botanicals worden zorgvuldig gekozen vanwege hun unieke smaak en aroma, en ze geven gin zijn kenmerkende smaak. De botanicals worden vervolgens geweekt in een neutrale alcohol, en het mengsel wordt gedistilleerd om gin te maken.

Distillatie

Distillatie is het proces van het scheiden van de alcohol van de botanicals. Het mengsel van botanicals en spirit wordt verhit, en de alcohol verdampt maar heeft de smaak van de botanicals opgenomen. De alcohol damp wordt vervolgens gekoeld en gecondenseerd tot vloeibare vorm. Deze vloeistof wordt vervolgens gerijpt om de smaak en het aroma te ontwikkelen.

Het bottelen

Na het rijpen (of huwen)  wordt de gin met de hand gebotteld en gelabeld. De craft gin is dan klaar om verkocht en gedronken te worden.

Het eindresultaat

Gin maken is een echt ambacht dat toewijding, vaardigheid en passie vereist. Van het selecteren van de beste ingrediënten, het distilleren, rijpen en bottelen, elke stap wordt met zorg en aandacht voor detail genomen om ervoor te zorgen dat het eindproduct van de hoogste kwaliteit is.