Begrijp en geniet: botanicals

Craft gin is een unieke sterke drank met heel veel fans. Maar wat geeft carft gin zijn kenmerkende smaak? Het antwoord ligt in de botanicals. Het begrijpen van de botanicals in gin is de sleutel tot het echt waarderen en genieten van deze unieke drank.

De Jeneverbessen

De belangrijkste botanical in gin zijn de jeneverbessen. Jeneverbessen geven gin de kenmerkende dennenachtige smaak en aroma. Een goede gin heeft een balans tussen jeneverbes en andere botanicals, niet te veel en niet te weinig.

De andere Botanicals

Naast jeneverbessen wordt gin gemaakt met andere botanicals zoals koriander, engelwortel, iriswortel, citroenschil en meer. Deze botanicals worden gekozen vanwege hun unieke smaak en aroma, en ze geven de gin complexiteit en diepgang in de smaak. Veel gin distilleerderijen gebruiken een geheim recept van botanicals dat hun gin uniek en anders maakt dan anderen. Het Stookers recept bestaat uit meer dan 25 botanicals waaronder veel citrus smaken en zwarte of groene thee.

Het begrijpen van de botanicals in gin is de sleutel tot het echt waarderen en genieten. De jeneverbes is de belangrijkste botanical in gin, maar de andere botanicals spelen een minstens zo belangrijke rol in de bijzondere smaken van craft gin.