Craft gin

Het vervaardigen van small batch gin is een trend die de wereld van gedistilleerd steeds meer domineert. In tegenstelling tot grootschalig geproduceerde gin, wordt deze gin in kleine hoeveelheden gemaakt, met behulp van traditionele technieken en kwalitatieve ingrediënten. Dit resulteert in een unieke, smaakvolle gin varianten, die zowel bij beginnende liefhebbers als bij doorgewinterde enthousiastelingen in de smaak valt.

Klinkt fantastisch, maar hoe gaat dat in zijn werk?

Het proces van het maken van small batch gin begint met een zorgvuldige selectie van de beste jeneverbessen en andere botanicals. Deze botanicals worden vervolgens ondergedompeld in een neutrale alcohol, waarna het geheel gedistilleerd wordt om de gin te creëren. Na distillatie wordt de gin zorgvuldig met de hand gebotteld en voorzien van etiketten.

En wat is het resultaat?

Small batch gin biedt een mate van kwaliteit en authenticiteit die je zelden aantreft bij massaproductie. Het gebruik van traditionele technieken en de beste ingrediënten resulteert in gins die rijk zijn aan smaak en aroma. Omdat elke batch in beperkte hoeveelheden wordt gemaakt, heeft elke fles een persoonlijk karakter.

Klein maar fijn

Small batch gin wordt doorgaans geproduceerd door ambachtelijke distilleerderijen. Vaak zijn dit familiebedrijven of bedrijven gerund door vrienden, die trots zijn op hun productieproces. Ze gebruiken vaak lokaal verkregen ingrediënten en traditionele technieken, wat hun gin een uniek en authentiek karakter geeft.

Tot slot

Het vervaardigen van small batch gin is een ware kunst die toewijding, vakmanschap en passie vereist. Het heeft Stookers drie jaar gekost om de huidige varianten te ontwikkelen. Het resultaat is een hoogwaardige, smaakvolle gin die zowel bij nieuwkomers als bij gin-liefhebbers in de smaak valt. Als je op zoek bent naar een unieke en authentieke gin-ervaring, dan is het absoluut de moeite waard om Stookers of een andere small batch gin te proberen. 

Dus als je de volgende keer dat je met vrienden uit bent voor een borrel, vergeet dan niet om een goede gin te proberen.