amsterdam andreas kruizen

Amsterdam is gin

Amsterdam staat bekend om zijn schilderachtige grachten, historische architectuur, een levendige cultuur en gin. Amsterdam en gin zijn al eeuwen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hier lees je waarom Amsterdam beschouwd wordt als de hoofdstad van de gin.

Amsterdam heeft een lange geschiedenis van ginproductie die teruggaat tot diep in de 17e eeuw. Tijdens de Gouden Eeuw bereikte de productie van Amsterdamse gin zijn hoogtepunt en werd gin niet alleen gedronken omdat het lekker is, maar ook gebruikt om verschillende ziektes te behandelen. Deze gin traditie is altijd blijven bestaan en tegenwoordig vind je in Amsterdam enkele van de beste gin merken ter wereld. Mocht je meer willen weten, bekijk dan ook eens de geschiedenis van jenever

Nog steeds zijn er in Amsterdam een paar distilleerderijen, elk met een unieke benadering van ginproductie. De meeste van deze distilleerderijen maken gebruik van een combinatie van traditionele en innovatieve technieken, soms gebruikmakend van lokaal geproduceerde ingrediënten. Het resultaat zijn gins die vaak echt uniek zijn.

De kwaliteit van gin uit Amsterdam is meestal uitzonderlijk goed. De gin distilleerderijen streven er allemaal naar om bijzonder hoogwaardige gin te produceren die toch heel authentiek Amsterdams is. Het resultaat? Dat moet je eigenlijk gewoon 's proeven. Dus kom eens langs, bezoek een museum en maak een boottocht, maar vergeet vooral niet op zoek te gaan naar echte Amsterdamse gin. Stookers bijvoorbeeld.